DEVRİMCİ PROLETARYANIN YOLU'NDA Ateş Hırsızı  
İletişim Anahtar Kelimeler Devrimci Siteler Konularım Cevaplarım Radyo Tüzük Radyo Neden Ateşhırsızı Anasayfa

Geri git   DEVRİMCİ PROLETARYANIN YOLU'NDA Ateş Hırsızı > EĞİTİM ,EĞİTİM SORUNLARI,BİLİM,MİZAH PAYLAŞIM ALANI > EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARI

EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARI EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARI,OKS,ÖSS,LGS VS PAYLAŞIM ALANI

Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi Eğitim sistemi ya da paralı eğitim can almaya devam ediyor
Cevaplar
102
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler

Görüntüleme
4436
Önceki Konu
önceki Konu

Seçenekler Stil
Alt 04-04-2010, 03:01 PM   #1
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Mahmut Halil CAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1
Teşekkür Detayları

Tesekkür: 5345
9061 Mesajina 14734 Tesekkür Aldi
Exclamation Eğitim sistemi ya da paralı eğitim can almaya devam ediyor

EĞİTİM SİSTEMİ YA DA PARALI EĞİTİM CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Her gün basına yansıdığı kadarıyla en az birkaç genç intihara kalkışıyor. Bunlardan bazıları son anda kurtarılıyor. Bazıları ise düzen yüzünden genç yaşta intihar ederek dünyadan yitip gidiyor. Gençler, çocuklar bir yarış atı misali yetersiz, paralı eğitim sonucunda özel dershanelere ve sermaye sınıfına yeni kazanç kapısı ola beri; gerek fiziksel gerekse ruhsal olarak ta ciddi sorunlar yaşamaktadırlar.

Eşitsiz koşullarda, parası olanların her daim bir adım önde olduğu bir yarış içinde 1-0 geride başlayan koşuda maddi, manevi olarak sınıfın çocukları parasal bir kaynak oldukları gibi; ruhsal olarak bunalıma sürüklenip çeşitli arayışlara girerek düzenin başka kanalları olan uyuşturucu-alkol-bali-tiner-sigara vb gibi kötü ve olumsuz alışkanlıklarının da kurbanları olmaktadırlar.

Giderek düşen sigaraya, alkole başlama yaşı, psikopat kişiliklerin gittikçe artan oranı, suç oranlarının inanılmaz tırmanışı vs gibi uzatılabilecek bir sürü sorunun kaynağı doğrudan emperyalist kapitalizm ve onun azami kar güdüsüdür. Yaşamın her alanını paraya, çıkara, kara endeksli varlık nedenidir.

Bu düzen zaten sosyal bir devlet değildi. Ama 12 Eylülle birlikte kalan kırıntı sosyal devlet ilkeleri terk edileli; eğitim-sağlık vs gibi sosyal olanaklar da ortadan adım adım kaldırıldı. Eğitim ve sağlık tamamen paralı hale getirildi. Ya da parası olanın hizmeti alacağı bir yapı geliştirildi. Ya da kamusal-devletsel alan yeterli kaynak aktarılmayarak, koşulları düzeltilmeyerek özel sağlık kuruluşları, özel dershaneler, özel okullar vs neredeyse zorunlu kılındı.

Gittikçe çetrefilleşen ve yaşamın her alanını tehdit eden sağlık ve eğitim alanındaki bu gelişmeler neticesinde genel olarak toplumsal şirazede kaymaktadır. Öğrenciler ile ailelerinin tüm yaşamları sınavlara, dershanelere endeksli hale geldikçe oluşan kör dövüşü içinde madden, manen ortada bir şey kalmamaktadır. Sönen, yaşanmamış yaşamlar dışında.

Parası ya da sosyal güvencesi olmadığı için Hastane Acilleri önünde ölüme terk edilen insanlar ile parası olmadığı için dershaneye-okula gidemediği için intihar edenlerin nedensel kaynağı doğrudan düzendir.

Nitekim Muğla’nın Fethiye ilçesinde dershane parasını ödeyemediği için cezaevine atılan annenin oğlu, yani dershaneye verecek parası olmadığı ve imzaladığı senetler karşılığında içerde olan annenin oğlu, ardında mektup bırakarak evinin balkonunda intihar etmektedir. Paralı eğitim ile sınav sistemlerinin en net, gerçek, elle tutulan örneğidir.

İntihar eden Soner Semih Sipahi’nin katili bu aşağılık düzendir. Paralı eğitim düzenidir. Parası olmayanların hiçbir hizmete ulaşamadığı, emperyalist kapitalizmdir. Bu düzen, en aşağılık, en adi caniden daha da canidir.

Zira psikolojik, psikiyatrik sorunlar dışında insanların doğal yollardan ölmemesinin nedeni düzenin kendisidir. Ki psikiyatrik sorunların kaynağının da dolaylı-dolaysız olarak düzen olduğunun altını da çizmeliyiz.

Düzen dolaylı-dolaysız can almaya devam ediyor. Dün Tekel direnişçilerine coplayarak, F tipi tabutluklarda dolaylı olarak ölümü dayatan, sokaklarda yargısız infazlar yapan, Tersanelerde-madenlerde önlemler almayarak doğrudan ölüme neden olan, işkence hanelerde pencerelerden atıp atladı diyenler, Ceylan Önkol’u bomba ile Uğur Kaymaz’ı kurşunlar öldürenler, Soner Semih Sipahileri parası olmadığı için bunalıma sürükleyip intihara iten vs bu aşağılık düzendir.

Bu para-kar-çıkar üzerine kurulu düzene karşı mücadele etmeden ölümlerin, sönecek yaşamların önüne geçmek olanaklı değildir. Parasız, demokratik, özerk, herkese eşit koşulları sağlayan ve kesinlikle kamusal güvencede olan bir eğitim, sağlık sisteminin tek garanti yeri komünizmdedir. Komünizm uğruna mücadele, insanlık için mücadeledir.

PARALI EĞİTİM-SAĞLIK SİSTEMİNE HAYIR

İNTİHAR, ÖLÜM, İŞ KAZALARININ NEDENİ DÜZENDİR

KAPİTALİZM PARA-KAR-ÇIKAR DEMEKTİR

YAŞASIN İNSANLIK DÜZENİ KOMÜNİZM

YAŞASIN ÖZGÜRLÜK YAŞASIN SOSYALİZM

04.04.2010

Mahmut Halil CAN ( Sendiren )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KENDİ ATEŞLERİNDE YANAMAYANLAR, BAŞKALARININ ATEŞLERİNDE YANAMAZLAR.KENDİNİ ATEŞLERDE SINAMAYANLAR, BAŞKALARINA SINAMADA ÖRNEK OLAMAZLAR. DEVRİMCİLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR. KENDİSİNDEN BAŞKASININ OLAMAYANLAR, ASLA VE KESİNLİKLE DEVRİMCİ OLAMAZLAR.

SENDİREN.ATEŞTE DEVRİM MÜCADELECİSİ...
Mahmut Halil CAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Mahmut Halil CAN Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
kamerduran (10-02-2010), kuzeyberdan (04-04-2010), senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:04 PM   #2
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

Standart Cevap: Eğitim sistemi ya da paralı eğitim can almaya devam ediyor

Dershane borcu aileyi parçaladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, öğrenim gördüğü dershaneye olan 5 bin TL'lik borcu nedeniyle annesinin cezaevine girmesi üzerine psikolojik bunalıma giren 18 yaşındaki Soner Semih S., evlerinin balkonundaki çardağa kendini asarak intihar etti. S., arkasında "Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım" yazılı not bıraktı.
Fethiye'de 48 yaşındaki Emine S., geçen Ağustos ayında oğlu Soner Semih S. ile kızı 16 yaşındaki Özlem S.'yi derslerinin daha iyi olması için dershaneye yazdırdı. Ancak şoförlük yapan eşi 52 yaşındaki Mustafa S., dershane parasını ödeyemeyince biriken borç yüzünden dershane yönetimi, senetlerde imzası bulunan anne Emine S.'yi mahkemeye verdi.

Hürriyet'ten alınan habere göre, faiziyle birlikte yaklaşık 5 bin TL olan borcu ödeyemeyen Emine S., icra işlemleri sırasında ödeyeceğini taahhüt etmesine rağmen ödemediği için çıkarıldığı mahkeme tarafından 2 ay önce tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Bunun üzerine annesinin kendisinin yüzünden cezaevine girdiği düşüncesiyle bir süredir psikolojik bunalıma girdiği belirtilen Soner Semih S., dün gece saat 22.30 sıralarında evlerinin balkonunda bulunan demir çardağa bağladığı iple kendini asarak intihar etti. S. arkasında, “Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım” yazılı not bıraktı.

Oğlunun ölümünden dolayı dershane yönetimini sorumlu tutan baba Mustafa S., “Bizi çok zor duruma düşürdüler. 1000 liralık borcu faizlerle 5 bin lira yaptılar. Evimizi satıp borcumuzu ödemeyi düşünüyorduk. Dershane yönetimi biraz daha bekleseydi, hem karım cezaevine girmeyecekti, hem de çocuğum bu durumları düşünüp intihar etmeyecekti” diye konuştu.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Cumhuriyet / 03.04.10
KENDİ ATEŞLERİNDE YANAMAYANLAR, BAŞKALARININ ATEŞLERİNDE YANAMAZLAR.KENDİNİ ATEŞLERDE SINAMAYANLAR, BAŞKALARINA SINAMADA ÖRNEK OLAMAZLAR. DEVRİMCİLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR. KENDİSİNDEN BAŞKASININ OLAMAYANLAR, ASLA VE KESİNLİKLE DEVRİMCİ OLAMAZLAR.

Mahmut Halil CAN Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:06 PM   #3
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

Dershane borcu ölüme sürükledi

İSTANBUL (04.04.2010)- Muğla’da yaşanan trajik bir olay rant ve kar piyasasına dönüşen dershanelerin acımasız yönünü bir kez daha ortaya koydu. Çocuklarının dershane parasını ödeyemeyen ailede anne hapse girince 18 yaşındaki üniversite adayı Soner Semih Sipahi intihar etti.
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, öğrenim gördüğü dershaneye olan 5 bin TL'lik borcu nedeniyle annesinin cezaevine girmesi üzerine psikolojik bunalıma giren 18 yaşındaki Soner Semih Sipahi, evlerinin balkonundaki çardağa kendini asarak intihar etti. Sipahi, arkasında ‘Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım’ yazılı not bıraktı.
Fethiye'de 48 yaşındaki Emine Sipahi, geçen Ağustos ayında oğlu Soner Semih Sipahi ile kızı 16 yaşındaki Özlem Sipahi'yi derslerinin daha iyi olması için dershaneye yazdırdı. Ancak şoförlük yapan eşi 52 yaşındaki Mustafa Sipahi, dershane parasını ödeyemeyince biriken borç yüzünden dershane yönetimi, senetlerde imzası bulunan anne Emine Sipahi'yi mahkemeye verdi.
Faiziyle birlikte yaklaşık 5 bin TL olan borcu ödeyemeyen Emine Sipahi, icra işlemleri sırasında ödeyeceğini taahhüt etmesine rağmen ödemediği için çıkarıldığı mahkeme tarafından 2 ay önce tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Bunun üzerine annesinin kendisinin yüzünden cezaevine girdiği düşüncesiyle bir süredir psikolojik bunalıma girdiği belirtilen Soner Semih Sipahi, dün gece saat 22.30 sıralarında evlerinin balkonunda bulunan demir çardağa bağladığı iple kendini asarak intihar etti.
Baba Mustafa Sipahi oğlunun ölümünden dershaneyi sorumlu tutarken, “Bizi çok zor duruma düşürdüler. 1000 liralık borcu faizlerle 5 bin lira yaptılar” dedi. Sipahi, evlerini satarak borçlarını ödemeyi düşündüklerini söylerken “Dershane yönetimi biraz daha bekleseydi, hem karım cezaevine girmeyecekti, hem de çocuğum bu durumları düşünüp intihar etmeyecekti” şeklinde konuştu.
Parası olmayan üniversiteyi düşlemesin
Emekçilerin ekmeğinden, aşından keserek çocuğunu gönderdiği dershaneler, dershane patronlarının kasasını dolduran bir rant kapısından başka bir şey değil. Ancak aileler, okullardaki sorunlu eğitim nedeniyle dershaneleri zorunlu görüyor. Zaten piyasalaştırılan eğitim sisteminde başka çare de bırakılmıyor.
Sınavlara giren aday sayısı arttıkça Türkiye'de sınav ekonomisi de büyüyor. Bu sektörde dönen paranın 4 milyar TL olduğu hesaplanıyor. Sınav ekonomisinde en büyük kar kapısını ise özel dershanelerin oluşturduğu biliniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 81 ilde 4 bin 222 dershane bulunuyor. Dershanelerin, kamu okullarına alternatif gibi görülmeye başlanması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneleri 2014 sonuna kadar özel okula çevirmek için çalışma başlatmasını beraberinde getirdi. Bu çaba, kamu kaynaklarını eğitimin kronikleşmiş özel okul ve dershane sahiplerini güçlendirmek için seferber edilmesi anlamına geliyor.
Aynı zamanda bu daha çok emekçi çocuklarının intihara sürüklenmesi, hayatının baharında ölüme sürüklenen Soner Semih Sipahi'ler anlamına da geliyor.

senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:08 PM   #4
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

Paralı eğitim bir can daha aldı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 03 Nisan 2010 - Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, öğrenim gördüğü dershaneye olan 5 bin TL'lik borcu nedeniyle annesinin cezaevine girmesi üzerine psikolojik bunalıma giren 18 yaşındaki Soner Semih Sipahi, evlerinin balkonundaki çardağa kendini asarak intihar etti. Sipahi, arkasında ‘Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım’ yazılı not bıraktı.

Fethiye'de 48 yaşındaki Emine Sipahi, geçen Ağustos ayında oğlu Soner Semih Sipahi ile kızı 16 yaşındaki Özlem Sipahi'yi derslerinin daha iyi olması için dershaneye yazdırdı. Ancak şoförlük yapan eşi 52 yaşındaki Mustafa Sipahi, dershane parasını ödeyemeyince biriken borç yüzünden dershane yönetimi, senetlerde imzası bulunan anne Emine Sipahi'yi mahkemeye verdi.

Faiziyle birlikte yaklaşık 5 bin TL olan borcu ödeyemeyen Emine Sipahi, icra işlemleri sırasında ödeyeceğini taahhüt etmesine rağmen ödemediği için çıkarıldığı mahkeme tarafından 2 ay önce tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Bunun üzerine annesinin kendisinin yüzünden cezaevine girdiği düşüncesiyle bir süredir psikolojik bunalıma girdiği belirtilen Soner Semih Sipahi, dün gece saat 22.30 sıralarında evlerinin balkonunda bulunan demir çardağa bağladığı iple kendini asarak intihar etti. Sipahi arkasında, “Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım” yazılı not bıraktı.

Oğlunun ölümünden dolayı dershane yönetimini sorumlu tutan baba Mustafa Sipahi, “Bizi çok zor duruma düşürdüler. 1000 liralık borcu faizlerle 5 bin lira yaptılar. Evimizi satıp borcumuzu ödemeyi düşünüyorduk. Dershane yönetimi biraz daha bekleseydi, hem karım cezaevine girmeyecekti, hem de çocuğum bu durumları düşünüp intihar etmeyecekti” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:09 PM   #5
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

3 günde 3 öğrenci intihar etti
Arka arkaya gelen öğrenci intiharları gündeme oturdu.

Reklam

İngilizce sınavından zayıf alan liseli Nurten, dördüncü kattaki sınıfın penceresinden kendini boşluğa bıraktı. Genç kız hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

İstanbul Ataköy Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Nurten İrem İnan dün saat 10.00 sıralarında dördüncü kattaki sınıfın penceresinden atlayarak ölmek istedi. İngilizce dersi sırasında meydana gelen olayda, pencere kenarında oturan genç kız, açık olan pencereden kendini boşluğa bıraktı. Beton zemine düşüp ağır yaralanan Nurten İrem olay yerine gelen ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi devam eden genç kız, babası tabip binbaşı Kaan İnan'ın girişimleriyle GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne sevk edildi. Kızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. İntihar olayının ardından okula giden Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, �Bir öğrencimiz ders sırasında aşağı atladı. Durumu ağır� diye konuştu. Olaya tanık olan sınıf arkadaşları yaşadıkları şok nedeniyle gözyaşı dökerken, okul tatil edildi. İngilizce sınavından 3 aldığı için canına kıymak istediği öğrenilen Nurten'in bir hafta önce de intihar girişiminde bulunduğu, arkadaşlarının iknasıyla vazgeçtiği ortaya çıktı.

Onlar da zayıf not yüzünden ölümü seçti

Nurten İrem'in intihar girişimi, kısa süre önce benzer nedenle intihar eden iki öğrencinin dramını hatırlattı. Erzurum'da üç gün önce İlköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Sadık Cucun annesinden, kız arkadaşıyla buluşmak için izin istedi. Annesi, SBS'ye gireceğini hatırlatarak, �Önce ders çalış, sonra gidersin. Derslerini ihmal ediyorsun� dedi ve kapıyı kilitleyip komşularına gitti. Sadık, �Anneciğim özür dilerim� yazılı bir not bırakarak banyoda önce bileklerini kesti, ardından kendini astı. İzmir'de ise önceki gün liseli Şahin Yutmaz (17), tarih dersi sınavından düşük not alınca öğretmeniyle ders işleme yöntemini eleştirip tartıştı. Bu nedenle babası okula çağrılan öğrenci evlerinin balkondan atladı, hastanede öldü.

UZMANLAR UYARIYOR

Çocuğunuza 'Hiçbir şey senden önemli değil' deyin

- Psikolog Dr. Murat Güvencer: Aileler çocukları zayıf not aldıklarında şiddet bile uygulayabiliyor ya da başka çocuklarla karşılaştırıyor. Onu dışlayabiliyorlar. Bunlar çocukta travmalara yol açıyor. Bazıları kendine göre en kolay yolu, yani intiharı seçiyor. Ders notları düştüğünde onlara 'Ne olursa olsun biz seni seviyoruz, bu ölüm kalım meselesi değil, senden önemli değil' demediğimiz sürece çocuk kendisini kötü hissediyor. Herkes çocuğu iyi yerlerde eğitim alsın, meslek sahibi olsun istiyor. Bunu yaparken çocuğu biraz kendi haline bırakmak, tercihine saygı göstermek lazım.

- Psikiyatrist Doç. Dr. Armağan Samancı: Toplumda daha fazla kazanma ve başarı üzerine kurulu bir sistemimiz var. Bireylerin daha çabuk tükenmesi, daha çabuk ümitsizliğe düşmesi sözkonusu. Bütün bunların yanı sıra geleneksel destek görme sistemleri azaldı. Çocuklar ders yükü altında eziliyor. Düşük not alıp kendilerini kötü hissettiklerinde destek alamıyorlar, sınavlardan dolayı büyük yük altındalar. Gençler artık kaybetmeye karşı toleranslı değil.

senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:10 PM   #6
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

ÖĞRENCİ İNTİHARLARI MİLLİ EĞİTİM'İN GÜNDEMİNDE

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile düzenlenen Psikososyal Okul Projesi, Psikososyal Müdahale Yöntemlerinin Yaygınlaştırılması Eğitim Planı Semineri, Gaziantep'te başladı. Seminerde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Acar, 15-24 yaşları arasında daha yoğun görülen intihar olaylarının bulaşıcı ve özendirici yapıya sahip olduğunu söyledi.
04 Mart 2002 Pazartesi 13:33

RUHİ AYTAÇ GAZİANTEP - Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile düzenlenen Psikososyal Okul Projesi, Psikososyal Müdahale Yöntemlerinin Yaygınlaştırılması Eğitim Planı Semineri, Gaziantep'te başladı. Seminerde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Acar, 15-24 yaşları arasında daha yoğun görülen intihar olaylarının bulaşıcı ve özendirici yapıya sahip olduğunu söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Sahnesi'nde 3 gün devam edecek olan seminere Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Osmaniye, Adana, İçel, Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman, Siirt, Elazığ, Bitlis ve Van Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve uzmanlar katıldı.
Seminerde, depremden etkilenen illerde başlayan bu projenin UNICEF'in katkılarıyla daha genişletildiği belirtildi. 9 ilde sürdürülen proje uygulaması ile 240 bin öğretmen, yönetici, veli ve öğrenci eğitimden geçirildi. Bu öğretim yılında 7 il daha proje kapsamına alındı.
Seminerin açış konuşmasını yapan UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond Mcloughnay, Marmara depremi sonrası başlattıkları projenin, dünyada örnek gösterilen en büyük proje olduğunu belirterek "İki yıldır süren projenin, öğrenci, aile ve gençlere ciddi katkıları oldu. Daha güçlü bireyler haline gelmelerini sağladı. Çocukların kendilerine güven ve saygılarını artırdı. Velilerin, çocuklarıyla yakından ilgilenmesini, kendilerini dinlemeyi öğretti. Çocukların ve ailelerin eğitim yaşamlarının zenginleştirilmesine katkıda bulundu. Deprem gibi bir afet sonrasında bu tür kazanımlar da sağlandı. Afyon depreminden sonra yeni travmaların tetkikinde psikolojik danışmanlar görevlerinin başında yer aldı. Bu tür hazır oluş, gurur ve mutluluk verici" dedi.

"İNTİHAR BULAŞICI"
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Acar, intihar olaylarının kimi eğitim kurumlarından, kimi aileden, kimileri de toplumun hızlı değişiminden kaynaklandığını belirterek "Tartışılan bu olayların, bilimsel ve çok yönlü olarak ele alınması ve de değerlendirilmesi gerekir. Olayları tek bir etkene bağlamak hem doğru değil hem de çözüme götürmez. İntihar girişimi, belirli bir yaşla sınırlandırılabilecek bir olgu değlidir. İnsan yaşamının her evresinde farklı oranlarda olsa da kendini gösterebilir. Başkaları yönetme, sevgi ve etkinlik kazanma, sevdiği insanları cezalandırma, çocukları intihara sürükleyen nedenler arasındadır" dedi.
İntiharın bulaşıcı ve özendirici olduğunu kaydeden Hüseyin Acar, şöyle devam etti:
"İntiharların çeşitli biçimlerde en ince ayrıntılarına kadar anlatılması, gençlerde özenmelere yol açar ve toplumu yeni travmalarla karşı karşıya bırakabilir. Bu tehlikeli bir yaklaşımdır. Ailelerden okullara, basından çevreye, hepimizin çok dikkatli olması gerekir. Bütün dünyada intihar olaylarının genç nüfusta daha yaygın olduğu, özellikle 15-24 yaş grubu arasında yoğunlaştığını göstermektedir. Ergenlik dönemini kapsayan bu yaşlar, duygusallığın yoğun olduğu, kimlik ve kişilik arayışının yaşandığı bir dönemdir. Bu dönemi ne yazık ki bütün gençlerimiz sağlıklı bir şekilde geçiremiyor. Anne ve baba ayrılıkları, anne ve baba geçimsizliği, ergenlik döneminde sorunların paylaşılmaması, çözümlenmemesi, sevgisizlik, ilgisizlik, çevre ve iletişim bozuklukları, okulla ilgili sorunlar, öncelikli etkenlerdir."
Müsteşar Yardımcısı Acar, öncelikle anne ve babaların, eğitimcilerin, toplumun tüm bireylerin çocuklarla daha yakından ilgilenmeleri gerektiğini belirterek "Onlara sevgilerini göstermeleri, onlarla arkadaş olmaları, sorunları paylaşmaları, sorunlarla birlikte çözüm yolu aramaları gerekiyor. Ergenlik döneminde gençler, sadece eleştirilmekten hoşlanmıyor, kendileriyle sağlıklı iletişim kurulmasını bekliyorlar. Öğrenci-okul-aile üçgeninin çok iyi kurulması gerekir. Çocuğun geçirdiği rahatsızlıklar ve hangi sosyo-ekonomik koşullarda yetiştiği iyi bilinmeli. Aile iyi tanımalıdır. Çocuğun ilk günlerinde başlayarak karşı karşıya kaldığı şiddet süreci bilinmelidir. Tartışılması gereken olaylar değil, olaylara neden olan zorlu yaşam sürecidir. Bütün anne ve babalar çocuklarının okuluna gitmeli, öğretmenleriyle tanışmalı ve görüşmelidir. Ne öğretmen ne de anne ve babadan hiçbir şey gizlenmemelidir " şeklinde konuştu.

.addSites {font-family: Verdana; font-size:10px; border:1px #aaa solid; margin-right:5px; display:block; background:#fff; padding:1px; clear:both;} .addSites span {display:block; background:#f5f5f7 url(icoSonDK.png) no-repeat right -893px; border:1px solid #f0f0f0; padding-right:15px; text-align:right; color:#d41425; line-height:16px; height:16px;} .addSites ul {display:block;margin:0px;padding:0px;list-style-type: none;} .addSites ul li {float:left; height:20px; line-height:20px; padding:2px 0; background:none;margin-left:5px;margin-right:5px} .addSites ul li a {display:block; background:url(icoSonDK.png) no-repeat; color:#333;} .addSites ul li a.facebook { background-position:0px -447px; padding-left:16px;} .addSites ul li a.mixx { background-position:0px -498px; padding-left:16px;} .addSites ul li a.delicious { background-position:0px -547px; padding-left:16px;} .addSites ul li a.google { background-position:0px -597px; padding-left:16px;} .addSites ul li a.digg { background-position:0px -647px; padding-left:17px;} .addSites ul li a.reddit { background-position:0px -697px; padding-left:16px;} .addSites ul li a.yahoo { background-position:0px -747px; padding-left:19px;} .addSites ul li a.stumbleupon { background-position:0px -797px; padding-left:16px;} .addSites ul li a.twitter { background-position:0px -847px; padding-left:16px;} .addSites ul li a.myscape { background-position:0px -1097px; padding-left:16px;} .addSites ul li a.ffeed { background-position:-1px -1147px; padding-left:16px;} .addSites ul li a:hover {color:#000; text-decoration:none;}

senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:11 PM   #7
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

Öğrenci intiharları araştırılıyor
Vezirköprü'ye bağlı Beşpınar Köyü İlköğretim Okulu'nda üst üste meydana gelen intihar olayları karşısında Vezirköprü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü araştırma başlattı. Meryem'in, intihar etmeden önce mektubunda, "Kezban beni çağırıyor" diye yazdığı anlaşıldı
29.05.2009 / 11:43:16

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selim Kurtoğlu, Havza Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Aydın Genç, Müdür Yardımcısı Medet Yapıcı, Rehber Öğretmeni Mücahit Yapıcı ile birlikte Beşpınar köyüne giderek öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileriyle görüştü. Havza Rehberlik Araştırma Merkezi görevlileri okul öğretmenleri ve öğrencilerle yaptıkları görüşmeler sonunda 3 günlük bir çalışma programı hazırladı. Uzmanlar, öğrenciler ve velileriyle birebir görüşerek, olumsuzlukların giderilmesi için çalışma yapacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, "Beşpınar İlköğretim Okulumuzda yaşanan üzücü olay sonrasında Havza Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden uzman arkadaşlar çağırdık. Onlar gerekli çalışmaları burada yapacaklar. Bilindiği gibi bazı okullarımızda rehberlik öğretmenimiz yok. Bu okulumuzda bunlardan biri. Bu okulumuzda çalışmalar yapması için buraya kadar getirdik. Bundan sonra gerek ailelerle gerekse öğrencilerle görüşerek sorunun temeline inmeye çalışacaklar" dedi. Havza Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Aydın Genç, amaçlarının Beşpınar köyünde meydana gelen olaydan sonra öğrencilerde yaşanan travmayı en aza indirmek, yeniden normalleşmeyi sağlamak ve öğrencilere başlarına gelebilecek sorunlarla başa çıkabilmeyi öğretmek olduğunu söyledi.
MEKTUP BIRAKMIŞ
3/B sınıfında okuyan Meryem Kara'nın üzüntülü olan sınıf arkadaşlarının ağızlarını bıçak açmazken, sınıf arkadaşı Emre Eroğlu, "Onu çok seviyoruz, tekrar aramızda görmek istiyoruz" dedi. İntihara teşebbüs eden Meryem Kara, intihar etmeden önce ailesine yazdığı mektupta, "Ailemi çok seviyorum. Onlarla hiçbir sorunum yok. Kezban (ilk intihar eden) beni çağırıyor, ben onun yanına gidiyorum. Beni affedin. Öğretmenlerimi çok seviyorum" şeklinde yazdığı öğrenildi.
YAZDIKLARI ŞİİRLERLE İNTİHARI ÖVMÜŞLER
Öte yandan, Beşpınar İlköğretim Okulu'nda yaşanan öğrenci intiharları üzerine Havza Rehberlik Araştırma Merkezi'nden (RAM) gelen uzman ekipler, Vezirköprü Öğretmenevi'nde, ilçede görev yapan rehber öğretmenlerle toplantı yaptı. Havza RAM Müdürü Aydın Genç, intihar girişiminde bulunan bireyin ölümüyle sonuçlanması, bir diğerinin de şu anda durumunun ağır olması sebebiyle Havza'dan Vezirköprü'ye geldiklerini söyleyerek, "Beşpınar köyünde yapacağımız çalışmalar büyük katkı sağlayacak. İlk gün öğretmenlerle soru-cevap şeklinde yaptığımız 1.5 saatlik konuşmada öğrenciler öğretmenlere şiirler yazmışlar. Şiirlerde intiharı öven, intiharı tek çıkış olarak gören mısralar yer alıyor. Şu anki durum eğitim-öğretim açısından çok iyi bir noktada değil. Bir an önce gerekli tedbirlerin alınıp müdahale yapılması gerekir. Okulda sabahçı ve öğlenci olmak üzere 6 oturum yapacağız. Öğrencilerimizi bitirdikten sonra veli oturumu olacak. Daha sonra da sorunlu tespit edilen öğrencilerle grup çalışması yapmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:11 PM   #8
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

ODTÜ`deki öğrenciler ağır müfredat kurbanı

Mimarlık Fakültesi`nde ağır ders yükü üç öğrenciyi intihara sürükledi. Bir öğrenci öldü, biri yoğun bakımda diğeri de psikolojik yardım alıyor Rektör Ural Akbulut, `Derslerimiz ağır. Öğrenciler proje hazırlama döneminde bunalıma girebiliyor. Önlem arayışındayız` dedi.
Dünyanın sayılı üniversitelerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]), peş peşe gelen öğrenci intiharları ile sarsıldı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1. sınıf öğrencisi Cemile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], mühendislik binasının 9. katında önce bileklerini kesti, ardından çay ocağının küçücük penceresine tırmanıp, kendini aşağıya bıraktı. Şahin öldü. Aradan üç gün geçmeden bu kez bir başka kız öğrenci, maket bıçağı ile bileklerini ve boğazını kesti. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] son anda kurtarıldı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], hastanede yoğun bakıma alınan bu öğrenci ile ilgilenmeye çalışırken, son sınıf öğrencilerinden biri daha sinir krizi geçirip, intihara kalkıştı. Arkadaşları tarafından intihar girişimi engellenen erkek öğrenci psikolojik yardım alıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından gündeme taşınan intihar olayları, ODTÜ Rektörü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından da doğrulandı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], öğrencilerin ağır ders yüküne dayanamayıp, intihara kalkıştıklarını kabul etti ve önlem almak için harekete geçtiklerini söyledi. Akbulut, şu bilgiyi verdi: `[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] maalesef doğru. Tam jüri dönemindeyiz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] stres altındalar. Hocaların eleştirileri de bazen morallerini bozuyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], stres, heyecan üst üste gelince maalesef böyle üzücü olaylar meydana geliyor.` `ALO [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]` [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve danışmanlık hizmeti veren üç ayrı merkezleri bulunduğunu kaydeden Akbulut şunları söyledi: `Buna rağmen intihar girişimleri yaşandı. Öğrenciler psikolojik yardım istemeye çekiniyor. Tedbirleri arttıracağız. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] destek merkezlerinin sayısını arttırmak gerek. Ama kadro sorunu nedeniyle bu sayıyı arttıramadık. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çözüm arıyoruz. Gerekirse, 24 saat açık bir telefon hattı olan intiharı önleme merkezi gibi bir merkez bile açmayı düşünüyoruz. Diğer öğrencileri özendirmesin diye bu olayları açıktan konuşmak dahi istemiyoruz.`
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]/ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:12 PM   #9
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

İntiharlar patladı

Lara Falay`ın intiharının ardından gözler büyük bir artış gösteren intihar olaylarına çevrildi. İntihar oranlarının yüzde 300 arttığı Türkiye`de, en çok gençler canına kıyıyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öğrencisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`ın intihar etmesi gözleri bir anda intiharlara çevirirken, istatistikler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`de son yıllarda intihar vakalarında adeta patlama olduğunu gözler önüne serdi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fazla intihar edenleri ise, 15-24 yaş grubundaki gençler oluşturuyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 yılda büyük bir artışın gözlendiği intiharlarla ilgili yapılan araştırmalarda gençlerin intihar etme nedenleri arasında işsizlik, geçim sıkıntısı, aile baskısı, duygusal ilişki ve istediğiyle evlenememe, öğrenimdeki başarısızlık, sosyal adaletsizlik gibi nedenler ilk sırada yer alıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve madde bağımlılığı da intiharların artmasında önemli bir rol oynarken, uzmanlar insanların hayatlarına değil acılarına son vermek için intihar ettiklerine dikkat çekiliyor. Savaştan daha çok öldürüyor Son zamanlarda intihar oranlarında ciddi bir artış olduğu için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] verilerinde intiharı `on ölüm sebebi`nden biri olarak kabul etti. Dünyada son 45 yılda, Türkiye`de ise son 15 yılda intiharlarda ciddi bir artış olduğu görülüyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`da her 40 saatte bir ölümle sonuçlanan intihar vakası yaşanırken, Türkiye`deki intihar olaylarındaki artış yüzde 300`leri buluyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ilkel toplumlarda kötü ruhlar ve şeytanın işi olarak görülürken, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] savaşta ölenlerle intihar edenlerin cennete gideceğine inandıkları ortaya çıktı. Dünyada intihar oranı en yüksek olan ülkeler arasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ülkeleri birinci sırada yer alırken, intiharlar en az [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ülkelerinde görülüyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`de intiharların en önemli nedeninin hastalık olduğu, geçim sıkıntısı ve ekonomik krizin üçüncü sırada yer aldığı bildirildi. Türkiye`de 2000 yılında 2 bin 972 intihar olayı yaşanırken, bu oran 2001 yılının ilk on ayında bin 582`ye düştü. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`ın intihar konusundaki sorularını Başbakan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adına cevapladı. Türkiye`de intihar olayları konusunda araştırmalar bulunduğunu belirten [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yapılan araştırmalara göre, intihar girişiminde bulunan kişilerin büyük çoğunluğunun teşhis konulabilir ruhsal bozuklukları bulunduğunu ifade etti. n [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]` [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], öğrenci intiharlarının temel nedenleri üzerinde çalıştıklarını bildirdi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`de gazetecilerin `öğrenci intiharları` ile ilgili sorularını cevapladı. `İntiharlar, doğrudan okullarla ilgili değil. Toplumda, ergenlik çağındaki çocukların sosyal ve psikolojik yapılarıyla ilgilidir` diyen Bostancıoğlu, okullarda psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin en iyi şekilde sürdüğünü bildirdi. Okullarda aileler, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ünivesitelerle birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Bostancıoğlu, şunları kaydetti: `Sayımız 17 milyon. 17 milyon içinde hiç olmamasını istiyoruz ama okul dışında etkenler var. Buna, bilgisayarın ve internetin de etkisinden sözediliyor. Bilgisiyar iyi kullanılmalı. Öğrencinin evinde kullandığı bilgisayarları bizim denetlememiz şimdilik olası değil. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir teknolojimiz yok.` Bostancıoğlu, `intiharların temel sebepleri nedir?` sorusu üzerine, bu konu üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Bostancıoğlu, `[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konu üzerinde hem biz hem de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çalışıyor. Burada ailenin ve sosyal yapının çok önemli rolü var` dedi.

senol (04-06-2010)
Alt 04-04-2010, 03:13 PM   #10
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Detayları

İş Bulamayan Öğrenci İntihar Etti
1/18/2010 8:50:44 PM

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencisi Mustafa Zeytun, iş bulamadığı için girdiği bunalımdan çıkamayarak intihar etti.

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Mustafa Zeytun, 14 yıl önce babasını kaybettikten sonra hem çalışarak ailesini geçindirmeye, hem de okumaya çalıştı. Bu yıl ikinci sınıfa geçen üniversiteli genç, 2'si kız 5 kardeşi ile annesini Adana'dan Kars'a getirdi. Yusufpaşa Mahallesi'nde iki odalı bir gecekonduyu aylık 150 TL kiralayan Zeytun, bir taraftan okurken, diğer taraftan da garsonluk ve geçici işlerde çalışmaya başladı. Bir süre önce işten çıkartılan ve iş bulamayan Zeytun bunalıma girdi. Zeytun, dün elektrik kablosu ile kendisini asarak intihar etti.

'AMBULANS GEÇ GELDİ' İDDİASI
İddiaya göre 20 dakika beklenen ancak gelmeyen ambulans yüzünden taksiyla hastaneye kaldırılan Mustafa Zeytun, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Mustafa Zeytun'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Zeytun'u hastaneye yetiştirmeye çalışan üniversiteli arkadaşı Edip Güzeler, bir çok kez telefon etmelerine karşın ambulansın gelmediğini söyledi.

AİLE SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Bu arada Zeytun'un annesi oğlunun intiharı üzerine sinir krizi geçirdi. Anne hastaneye kaldırılırken, Zeytun'un 5 kardeşi ve arkadaşlarıda hastaneye kaldırıldı. Anne ve kardeşler müşahede altında tutulurken, Zeytun'un yaşadığı gecekonduya gelen sınıf arkadaşları da odasında bulunan kitap, yastık ve yorganına sarılarak gözyaşı döktü.

senol (04-06-2010)
Anahtar Kelimeler: , , , , , , , , , , , , , ,

Bookmarks

Etiketler
almaya, devam, ediyor, eğitim, parali, paralı, sistemi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil