![]() |
|
|||||||
| KIBRIS SORUNU VE DEVRİM KIBRIS SORUNUNUN ENTERNASYONAL BİR SORUN OLDUĞUNDAN HAREKETLE BU SORUNUN PAYLAŞILDIĞI ALAN |
|
|||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
UBP ve diğer yerli işbirlikçiler, Ankara'dan talimat alarak hayata geçirmeye çalıştığı neo-liberal uygulamalar karşısında duyarlı sendikalar ve sivil toplum örgütlerini buldu. Örgütler "GÖÇ Yasası"na karşı birleşme gösterdiği zaman, sivil toplumun gücü de ortaya çıktı. Şu an sendikalar ve STÖ'ler kendi özel alanında mücadele gerçekleştirmeye başladılar. Bu alan genele yayılılırsa seyrelin cümbüşü...
KIBRIS TÜRK ÖĞRETMENLER SENDİKASI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) öğretmen nakilleriyle ilgili uygulamayı protesto etmek için dün saat 14.30’da Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme çok sayıda öğretmenin yanısıra, KTAMS, YKP, ÇAĞ-SEN, Baraka Kültür Merkezi, Hava-Sen de destek verdi. Eğitim Bakanlığı önünde okunan basın açıklamasında UBP hükümetinin Eylül 2009’da yaptığı görevlendirmelerle yasayı çiğnediği, adam kayırmayı ve partizanlığı ön plana çıkardığı hatırlatılırken, Eğitim Bakanlığı’nın son olarak nakil istemi dilekçelerini uygulamaya koymayarak politik çıkar sağlamaya uğraşmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) öğretmen nakilleriyle ilgili uygulamayı protesto etmek için dün saat 14.30’da Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme çok sayıda öğretmenin yanısıra, KTAMS, YKP, ÇAĞ-SEN, Baraka Kültür Merkezi, Hava-Sen de destek verdi. Eğitim Bakanlığı önünde okunan basın açıklamasında UBP hükümetinin Eylül 2009’da yaptığı görevlendirmelerle yasayı çiğnediği, adam kayırmayı ve partizanlığı ön plana çıkardığı hatırlatılırken, Eğitim Bakanlığı’nın son olarak nakil istemi dilekçelerini uygulamaya koymayarak politik çıkar sağlamaya uğraşmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi KIBRIS TÜRK ORTA EĞİTİM ÖĞRETMENLER SENDİKASI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “idari kadronun bulunmadığı ve hijyen koşullarının sağlanamadığı” gerekçesiyle Dipkarpaz’daki Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda 8.00-10.00 saatleri arasında uyarı grevi yaptı. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “idari kadronun bulunmadığı ve hijyen koşullarının sağlanamadığı” gerekçesiyle Dipkarpaz’daki Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda 8.00-10.00 saatleri arasında uyarı grevi yaptı. BELEDİYE EMEKÇİLERİ SENDİKASI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gergin anların yaşandığı konuşma sırasında eyleme katılan bazı çalışanlar da Bulutoğluları’nı “Çalışanlar paralarını aldılar” sözleri üzerine protesto ederek, “Paralarımızı alamadık sayın başkan, borçlarımızı ödeyemedik, bankalar sıkıştırıyor” gibi şikayetlerde bulundu ve alkışlarla Bulutoğluları’nı protesto ederek “susma sustukça sıra sana gelecek”, “Cemal İstifa”, “Baskılar bizi susturamaz yıldıramaz” sloganları attı. Gergin anların yaşandığı konuşma sırasında eyleme katılan bazı çalışanlar da Bulutoğluları’nı “Çalışanlar paralarını aldılar” sözleri üzerine protesto ederek, “Paralarımızı alamadık sayın başkan, borçlarımızı ödeyemedik, bankalar sıkıştırıyor” gibi şikayetlerde bulundu ve alkışlarla Bulutoğluları’nı protesto ederek “susma sustukça sıra sana gelecek”, “Cemal İstifa”, “Baskılar bizi susturamaz yıldıramaz” sloganları attı. KTHY ÇALIŞANLARI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ellerinde, KTHY önündeki eylemcilerin ellerindeki pankartlar dikkat çekiciydi. Ellerinde, “Hiçbir fatura ortada kalmaz birgün mutlaka biri öder”, “Grevi Yasakla, Maaşı kes, İşten At yağma yok”, “Bizi El oğlu değil, EROĞLU işten attı”, “Pinokyo Hasan”, “Nisan dereleri her nisan kütük getirmez” sloganlarını içeren pankartlar taşıyan eylemciler, düdük çalarak protestoda bulundular. Ellerinde, KTHY önündeki eylemcilerin ellerindeki pankartlar dikkat çekiciydi. Ellerinde, “Hiçbir fatura ortada kalmaz birgün mutlaka biri öder”, “Grevi Yasakla, Maaşı kes, İşten At yağma yok”, “Bizi El oğlu değil, EROĞLU işten attı”, “Pinokyo Hasan”, “Nisan dereleri her nisan kütük getirmez” sloganlarını içeren pankartlar taşıyan eylemciler, düdük çalarak protestoda bulundular. KIBRIS TÜRK İNŞAAT MÜTEAHİTLERİ BİRLİĞİ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] GÖÇ yasasında toplumun yanında durmayan birlik, şimdi kendi sorunları ile eylemde... Yollara çıkmamak için çok çaba sarf ettiklerini belirten Yetkili, çözüm önerilerini bakanlarla görüştüklerini, somut paketler hazırlayarak sunduklarını ancak tüm iyi niyetlerine rağmen sorunlarına çözüm üretilemediğini, sektörün durma noktasına geldiğini söyledi. GÖÇ yasasında toplumun yanında durmayan birlik, şimdi kendi sorunları ile eylemde... Yollara çıkmamak için çok çaba sarf ettiklerini belirten Yetkili, çözüm önerilerini bakanlarla görüştüklerini, somut paketler hazırlayarak sunduklarını ancak tüm iyi niyetlerine rağmen sorunlarına çözüm üretilemediğini, sektörün durma noktasına geldiğini söyledi. BİRLEŞİK TAKSİCİLER BİRLİĞİ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Birleşik Taksiciler Birliği, hükümetin kaçak taşımacılık ve KIB-HAS’la ilgili sorunlara çözüm getirmediği gerekçesiyle Meclis önünde eylem düzenledi.Taksiciler yaklaşık 100 araçlık konvoylarıyla 100. Yıl Parkı önüne gelerek araçlarından indiler ve davul-zurna çalarak Meclis’e yürüdüler. Birleşik Taksiciler Birliği, hükümetin kaçak taşımacılık ve KIB-HAS’la ilgili sorunlara çözüm getirmediği gerekçesiyle Meclis önünde eylem düzenledi.Taksiciler yaklaşık 100 araçlık konvoylarıyla 100. Yıl Parkı önüne gelerek araçlarından indiler ve davul-zurna çalarak Meclis’e yürüdüler. PEKİ SONRASI? -ELEKTRİK -SU -TELEFON HAKKIMIZA DOKUNURLARSA... KİTLERİ ÖZELLEŞTİRİRSELER... SATABİLECEK NE VARSA SATARLARSA... EKMEĞİNE, DOĞANA DOKUNURLARSA... YAŞAM HAKKINI İHLAL EDERLERSE... "ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR" daki hikayeye düşmeden, KIMILDAYIN!
|
|
| Mehmet Asi Okçuoğlu Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Mahmut Halil CAN (03-12-2010) |
![]() |
| Anahtar Kelimeler: caliyor, canlar kimin icin, direnis, eylem, ktos, telefon, yasam hakki, yer |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| direniş, eylem, yer |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|