DEVRİMCİ PROLETARYANIN YOLU'NDA Ateş Hırsızı  
İletişim Anahtar Kelimeler Devrimci Siteler Konularım Cevaplarım Radyo Tüzük Radyo Neden Ateşhırsızı Anasayfa

Geri git   DEVRİMCİ PROLETARYANIN YOLU'NDA Ateş Hırsızı > DEVRİM VE POLİTİKA > KÜRT ULUSAL SORUNU VE DEVRİM

KÜRT ULUSAL SORUNU VE DEVRİM KÜRT SORUNU, KOMÜNİST DEVRİMCİ SINIF MÜCADELESİ VE ENTERNASYONAL DEVRİMCİ MÜCADELE

Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi öcalan incilerine devam ediyor! Ml ustalara saldırıya devam
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler

Görüntüleme
757
Önceki Konu
önceki Konu

Seçenekler Stil
Alt 06-25-2009, 07:41 PM   #1
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Mahmut Halil CAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1
Teşekkür Detayları

Tesekkür: 5345
9061 Mesajina 14734 Tesekkür Aldi
Exclamation öcalan incilerine devam ediyor! Ml ustalara saldırıya devam

ÖCALAN İNCİLERİNE DEVAM EDİYOR! ML USTALARA SALDIRIYA DEVAM

Öcalan, en son avukat görüşmesinde yine incilemeye! devam etmiş.13.02.2009 ANF’de yayınlanan notlara göre , Öcalan yine durmadan mesnetsiz iddialarda bulunmuş ve Marksizmin kurucularına “ kullanıldılar” gibi ağır hakaretlerde içeren ve ispat etmeden , kanıtlamadan söylemlerde bulunmuştur.
Şimdi zaman zaman çeşitli yerlerde Yurtsever çevrelerden eleştiri boyutunu aşan, yer yer hakarete varan ağır suçlamalarda bulunuldu tarafımıza. Nedeni de Öcalan’ın yaptığı açıklamalar,hakaretler,Marksizmi karalama çalışmalarına karşı durmamız ve bunları gündeme getirip ML tarzda eleştirel yaklaşımımız idi.Zaman zaman kendimizce düşündük “ acaba gerçekten çok mu üzerine gidiyoruz ve olmadık şeyler mi söylüyoruz”. Ama her defasında yazdıklarımız , çizdiklerimizin doğru olduğunu,sürecin ve gelişmelerin bizi doğruladığını görerek duruşumuzu bozmadan yine devam ettik.
Ve bu yazılarımıza her zaman konu olan ML’e dönük saldırıları idi Öcalan’ın. Marksizm ve Marksizmin ustalarına yönelttiği çoğunda hakarete varan, onu anlamak ve algılamayı bırakın aşağılayan bir yaklaşım ve üslup sorunu idi karşı çıktığımız. Zira sanki kampanyavari bir yaklaşımı varmış gibi, her görüşmesinde mutlaka Marksizm ve ML ustaları hedef alan açıklamalar yapmaya devam ediyor. Hani ML çerçevede olmadığı açık Öcalan’ın, ama bunca saldırının anlamı nedir ve nerelere,niye,kime,nasıl mesaj vermeye çalışıyor ?
Faşist devletin yöneticilerine “ barışçıl-demokratik çözüm “ için “rica eden” Öcalan ‘ın bu Marksizm ve ML ustalar düşmanlığı nedir acaba ? Dikkatinizi çekmiştir mutlaka her görüşmesinde mutlaka bir yererle sıkıştırıyor Öcalan Marksizme saldırılarını ?
Şimdi biz Marksizme saldırılarını ele alıp eleştirince , Öcalan ile uğraşmış oluyoruz; ama Öcalan her görüşmesinde Marksizme ve ML ustalara iftira atıp, ispat edemeyeceği şeyler söylüyor ama o Marksizm ve ML ile uğraşmamış oluyor !! Yurtsever çevre taraftarları , işin bu boyutu ile bir baksınlar sorunun kendisine . Buna ne diyecekler acaba ?

ERGENEKON’UN SAĞI – SOLU

Ergenekon’un sağı – solu varmış Öcalan’a göre . Burada en önemli yanlış ise, bu genel “ sol” kavramı. Yani sözünü ettiği “sol” , Perinçek ya da CHP olmalı ki, bunların emek ve emekten yana bir dünyadan yana olamdıkları açık değil mi Sayın Öcalan ? “Sol” kavramı yanlıştır sayın Öcalan ! Türkiye Solu kavramı da yanlıştır. Sizi de soldan sayarsak oldukça geniş bir kavramdır bu “ sol” kavramı. Karşı-devrimci, düzen içi partiler ya da insanlar, ya da kendine “sol” sıfatı takanlar ile Türkiyeli komünist devrimciler ile devrimci-demokratları nasıl aynı kefeye koyarsınız Sayın Öcalan ? Bu Türkiye komünist devrimci hareketi ile devrimci-demokrat hareketine hakaret değil de nedir ? Cemal Madanoğlu,Tağmaç Paşa ‘lar ile Denizleri yan yana getirerek , Denizlerin isimlerini kirletmiş ve onların devrimci mücadelesine hakaret etmiş olmuyor musunuz Öcalan ? Ayrıca sağda ülkücüleri kullanan kontrgerilla, solda da sizin de bir dönem içinde olduğunuz “Dev-Genç’i” kullandılar ifadesi nedir sayın Öcalan ? Dev-Genç’i kullandıklarını dair bir deliliniz var mıdır ? Dev-Genç liderlerinin kontrgerilla ile bağlantısını belgelemeden “ çamur at izi kalsın” mantığı ile hareket etmek ne derece doğrudur sayın Öcalan ? Bu hareketin liderlerinden çoğu mücadelede düştüler, yoksa yanıtı bizler değil, onlar kendileri size fazlasıyla verirdi ? Acaba kim ya da kimler Devletçe kullanılmıştır,nasıl kullanılmıştır, nerede ve nasıl olmuştur bunlar vs.Ama el insaf sayın Öcalan, habire elmalar ile armutları karıştırarak, beyinleri dumura uğratarak, yalan-yanlış bilgilerle donatmaya çalışarak yığınlar nezdinde Devrime,Devrimciliğe olan güveni-zaten zayıf olan güveni tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz Sayın Öcalan ?
Sahi ne çıkarınız bunlardan Sayın Öcalan ? Kürt proleter ve emekçilerinin gerçekten devrim-sosyalizme, birlikte-ortak mücadele ile gerçek kurtuluşuna doğru gitmek istemesi mi sizi ürkütüyor sayın Öcalan ? Sayın Öcalan sol gibi geniş bir kavram kullanarak elma ile armutları karıştırmak ve ardından Ergenekonun solu gibi yeni bir kavram ortaya atmış bir biçimde, Dev-Genç’i kullandılar diyerek devrimci değerler ve ahlaka ilişkin yapıyı dejenere etmeye devam ediyorsunuz ? Sahi Devrimciler mi sizinle uğraşıyor; yoksa siz mi onlarla ???Alın size alıntı sayın Öcalan’dan:

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüştü. Edinilen bilgiye göre görüşmede kendisine verilen 11. hücre cezasına değinen Öcalan, "Hücre cezası uygulanmaya daha başlamadı, herhalde yakında başlar." dedi.

Son günlerde yeniden güncellik kazanan sol içi tartışmaları da değinen Öcalan, "Ergenekon ile ilgili düşüncelerimi açıklamıştım. Ayrıca bugün Türkiye Solu'nun içinde bulunduğu çıkmazı tartışmak gerekir. Ben direkt onlar Ergenekon'la ilişkilidir demiyorum, ama objektif olarak eklemlenme durumu yaşandı, halen devam ediyor. Kişiler üzerinde değerlendirme yapmadım, objektif değerlendirme yaptım, yapıyorum. Bu anlamda dostça uyarılarımı yapıyorum. Ben kimseyi ne övdüm, ne de yerdim. Klasik olarak da eleştirmedim. Sözlerim yanlış yorumlanmasın. 'Ergenekon'un sağına da soluna da karşıyım' sözünü genel olarak Türkiye'deki sol hareketin içine girdiği çıkmazı ifade etmek için söyledim. Bu çıkmazı aşmaları için söylüyorum. Bu çıkmaz, Türkiye'deki Sol'u dünyanın en zayıf Sol'u haline getirdi. Türkiye'de sol, halka inememiştir. Geçmişiyle yüzleşip, bu çıkmazdan bir an önce çıkmalıdır. Türkiye'de sol yeniden gerçek anlamına kavuşmak istiyorsa, özgürlükçü bir demokrasi anlayışını benimsemelidir. Beni eleştirebilirler ama söylediklerimin doğru anlaşılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

DEV GENÇ'İ KULLANDILAR

Öcalan, şöyle devam etti: "Ergenekon'daki hegemonik yapılanma 1926'da İngiltere ile başlayıp, Amerika'nın 1946'dan itibaren Özel Harp Dairesi aracılığıyla iktidarı paylaşma hareketidir. Sağı da Sol'u da kullanmıştır. Sağ cunta da Sol cunta da Amerika'nın kucağındaydı. İşte bir tarafta Türkeş vardı, diğer tarafta Faik Türenç, Memduh Tağmaç, Madanoğlu vardı. Sağda ülkücüleri, Solda da Dev-Genç'i kullandılar. Denizler çok temiz, yurtsever insanlardı ama bunu o dönem fark edememişlerdi. Perinçek'in düştüğü durum bellidir. Bunun farkında değiller. Buna dikkat çekmek için bunu söylüyorum. Eğer bunu araştırırlarsa bu gerçeği görecekler. Bu çıkmazı işaret etmek için Ergenekon'un sağı solu dedim. Genel anlamda Sol'u uyarmak için ifade ettim. Ulusalcı Sol, Alman faşizminin durumuna götürür. Milliyetçilik, Türk-İslam Sentezi denilen şey de İsrail-Filistin arasındaki Gazzeleri doğurur. Sol bu çıkmazdan ancak özgürlükçü bir demokrasi anlayışını benimseyerek çıkabilir." Avukat görüşmeleri- ANF

Sayın Öcalan, burada da durmuyor. Dev-Genç’i kendi aklınca,kanıtsız bir biçimde Türk faşist kontrgerillasının kullandığını iddia ettiği gibi, Marx ve Lenin’i de İngiltere’nin kullandığını söylüyor. Ama sadece geçerken söylüyor. Nasıl,hangi araçlarla,ne amaçla,nerde,kiminle,hangi koşullarda vs kullanmışlar ? Yanıt yok . Sayın Öcalan, kapitalizmin en azılı düşmanları olan bu iki Üstata bu kadar rahat biçimde “kullanıldılar” demek ne kadar ahlakidir? Ne kadar “özgürlükçülük” anlayışıdır ? Marx ve Lenin ‘e emperyalist kapitalistler bile bu düzeyde ağır bir saldırı anlayışında değilken; siz neden bu mesnetsiz,altından kalkamayacağınız şeyleri söyleyebiliyorsunuz ? Yarın bir gün birileri sizin için aynı şeyleri söylese siz nasıl tepki verirsiniz acaba ? Bu dil,üslup ve bakış açısını nasıl nitelerdiniz acaba ?
Sayın Öcalan, bu ML ustalar dünya işçi sınıfına mal olmuş, dünya işçi sınıfının devrim,özgürlük ve sosyalizm ile nihai kurtuluş olan komünizmin kurucu liderleridirler.Bu ustalara bu kadar rahat biçimde nasıl böyle bir dil,üslupla ve hoyratça laflar edebiliyorsunuz ? Dünya işçi sınıfı ve emekçi halkları ile dünya komünistlerine ağır bir suçlama,hakaret,aşağılama,iftira ettiğinizin farkında mısınız ? Yoksa ne dediğinizi bilmemekte misiniz ? Bu ustaların kapitalizmi aşamadıklarını,düzen içinde “sol” olarak kaldıklarını iddia ettiğinizde siz kapitalizm ile sosyalizm arasındaki teorik-ideolojik ve pratik farkları bildiğinizden emin misiniz ? En azından pratik olmasa da ideolojik-teorik farklılıkları biliyor musunuz ? Kapitalizmi aşmak dediğiniz ya da “özgürlükçülük” dediğiniz Sayın Öcalan, düzenin faşist yöneticilerine “barışçıl-demokratik çözümler için”, “düzen içinde ne idüğü belirsiz demokratikleşme” uğruna ricalarda bulunmakta mıdır ? “Kürt sorununu silah olmaktan çıkaralım” çağrısı yaptığınız faşist TC yöneticilerinin, kimlerin yöneticileri olduğunu,iplerinin kimlerin ellerinde olduğunu biliyor musunuz acaba ?Kime karşı,neden,nasıl,hangi koşullarda vs Kürt sorununu silah olmaktan çıkarmak niyetindesiniz acaba ? Yine alın size Öcalan diliyle bu saldırılar:

LENİN'İ KULLANDILAR

"Ergenekon operasyonu, Amerika'nın yaptığı bir operasyondur. Yoksa siyasi iktidarın tek bir onbaşıyı bile tutuklayamayacağı açıktır. AKP bir onbaşıya hışşt bile diyemez. AKP'nin tek başına böyle bir operasyon yapacak gücü de yoktur. Burada öncekiler gibi askerler içindeki durumun sosyal alana, sivillere yansımasının sonucudur. Bu siviller arasındaki bir çatışma değil. Bu da Özkök ile Kıvrıkoğlu ve Büyükanıt'ın yer aldığı iki tarafın çekişmesidir. Temelleri 1926'lara kadar gidiyor. Siyasal teolojik ve ideolojik kökenleri vardır. Bunun sonucunda yaşanan cuntaların kimisini Sol cuntacılar kimisini Sağ cuntacılar desteklemiştir. Özkök, biraz daha özgürlükçü. Asker, sivillere müdahale etmesin düşüncesini taşıyordu. Diğerleri de zaten Jakoben'dir. Bunlar ist de değiller. izm ile Ergenekoncuları da karıştırmamak gerekir. Bunların ile ilgisi yoktur. Ergenekon'dan tutuklanan askerler ise Amerika'nın yetiştirdiği özel harpçilerdir. Ergenekon'un sağı da solu da İngiltere ve ABD'nin güdümündedirler. İngiltere zamanında Marksı da kullandı, Lenin'i de Mao'yu da kullandılar! Bunlar kapitalist sistemi çözemediler, aşamadılar, bu sistemin dışına çıkamadılar, sadece sistemin solu olabildiler. Kapitalist sistem bu şekilde yüzyıl boyunca Rusya'yı yönetti, şu anda da Çin'i yönetiyor, Çin ile ayakta kalmaya çalışıyor." Avukat Görüşmeleri-ANF

Yine :

BU BENİM SLOGANIM

"Yerel seçimlerde alınacak sonuçlar sorunun çözümünde çok etkili olacaktır. Bu çalışmalar barışa ve demokrasiye hizmet etmelidir. Baharla beraber kansız bir çözümün yolunu açmasını diliyorum. Bunu barışçıl ve kardeşçe çözümü hâkime vermiş olduğum dilekçede de belirttim. Görüşlerim bellidir. Demokratik, barışçıl bir çözümden yana olduğumu söyledim, söylemeye devam edeceğim. Bunu savunmalarımda da belirttim. Bana diyorlar ki Başbakan'ı tehdit etmişsin. Ben daha öncede defalarca kimseyi tehdit etmediğimi belirttim. Ben Sayın Başbakandan rica ediyorum; Kürt sorununu Ortadoğu'da bir silah olmaktan çıkaralım, Ortadoğu'da demokrasinin ve barışın tetikleyici gücü haline getirelim. Bu benim sloganımdır, tamamıyla bana aittir. Gazze için gösterilen çabanın yüzde onunu Kürt sorunun demokratik çözümü için gösterse bu kan durur, Gazze'nin yirmi katı kazandırır. Ve o zaman Ortadoğu'daki barış çabaları daha inandırıcı ve başarılı olur." Avukat Görüşmeleri- ANF

Yine bir başka yerde seçim rüşveti olarak Kürt Halkına dağıtılan yardımların alınması gerektiğini ama oltaya takılınmaması gerektiğini söylüyor Sayın Öcalan . Yani” sadakalarınızı ve seçimde oy vermek uğruna size verilen şeyleri alınız ama, sakın ola ki oyunuzu vermeyiniz”. Bu söylem, 22 Temmuz öncesi bize Faşist Baykal’ın “ altınlarınızı alınız, ama oylarınızı vermeyiniz” söylediklerini hatırlattı. Peki bunun anlamı nedir ? “Faşist düzenin sadakaya bağımlı kıldığı toplumsal düzenle, kapitalizmle mücadele etmek yerine onunla uzlaşınız. Düzenin size layık gördüğü onursuzluğu,kimliksizliği,değersizliği,insanlık dışılığı kabul ediniz; ama sakın onu onaylamayınız.” Yani hem size dayatılan onursuzluğu kabul edin ama diğer yandan da ben bu kadarda akılsız değilim deyip bildiğinizi yapınız demektir bu durum. Yani özcesi yığınlara ahlaksızlığı,iki yüzlülüğü,devir adamlığını öğütlemektir. Başka anlamları yoktur bu durumun.Alın size kendi dilinden :

“DERSİM’DE GÜÇLER BÖLÜNMESİN

Öcalan, yerel seçimlere ilişkin olarak da şu değerlendirmeleri yaptı: "Dersim'de, ilişkinde; Güçler bölünmesin, EMEP de diğer güçlerde destek vermeliler, onların da daha sonra desteğe ihtiyacı olabilir, sonradan kendilerine destek verilebilir. Tüm DTP adaylarına başarılar diliyorum. Haberlerde dinledim. Seçimlerde yardım dağıtılıyormuş. Buna ilişkin bir şey söylemek istiyorum. İhtiyacı olan yoksul halkımız bunları alabilir. Oltadaki yemleri alsınlar ama oltaya takılan balık olmasınlar. Oylarını kesinlikle vermesinler. Seçimlere kırk beş gün kaldı. Bu süreç çok iyi değerlendirilmelidir. Herkese, her haneye ulaşılmalıdır. Her kahvehaneyi, caddeleri, meydanları, parkları, köyleri birer demokratik tartışma, özgür seçim platformuna dönüştürülebilir. Demokrasinin başlangıcı yerelden olur. Demokratik Komünün ilk ayağı yereldir. Yerel yönetimler Sosyolojik olarak İkinci Doğa'yı oluşturur. Savunmalarımda da bunu belirttim. O nedenle yerel seçimler önemlidir. Sadece Belediyeler değil, Belediye Meclisleri de Köy Meclisleri de İl Genel Meclisleri de çok önemlidir." Avukat Görüşmeleri – ANF

Bu ve benzeri bir çok şey olmasına ve eleştirilecek onlarca malzeme olmasına rağmen bunlarla yetinelim. Yalnız her görüşmesinde ML’e saldırmayı ve hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiştir Öcalan. Artık bu konuyu yazmayacağız desek bile her defasında , ML’e, Marksist ustalara hakaret,küfür sayılabilecek iftiralar, çarpıtmalar yapmayı Öcalan en büyük işlerinden biri olarak saymaktadır.
Sayın Öcalan , ML olmayabilirsiniz. Bunun için kimse sizi suçlayamaz. Zaten bizim eleştirilerimizin temelinde bu yoktur görüldüğü gibi. Hala hareketin kendisini ML olmak gibi bir iddiaya sahip olanlara karşı, hayır bu hareket ML değildir deyip ispat ediyoruz. Yani sizden Ml olmanızı bekleyen yok. Keşke olabilse idiniz.Keşke bu çerçevede bakabilse idiniz. Ama dediğimiz gibi böyle bir beklentimiz yok. Sizden beklentimiz sadece ve sadece , kendi duruşunuzu, siyasal konumunuzu netleştirmeniz- bizim açımızdan net olsa da- ve de dünya komünist işçi hareketi ve komünistlerine çeşitli kollardan, deyim yerinde ise belden aşağı vurmalarınıza son vermenizdir. Devrimin ustalarına ve üstatlarına emperyalistler tarafından kullanıldılar demenin ne anlama geldiğini kavramanız ve gölgeniz dahil her şeyinizi bizden esirgemenizdir. Yolunuz açık olsun Sayın Öcalan…..

13.02.2009

Mahmut Halil Can ( Sendiren)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KENDİ ATEŞLERİNDE YANAMAYANLAR, BAŞKALARININ ATEŞLERİNDE YANAMAZLAR.KENDİNİ ATEŞLERDE SINAMAYANLAR, BAŞKALARINA SINAMADA ÖRNEK OLAMAZLAR. DEVRİMCİLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR. KENDİSİNDEN BAŞKASININ OLAMAYANLAR, ASLA VE KESİNLİKLE DEVRİMCİ OLAMAZLAR.

SENDİREN.ATEŞTE DEVRİM MÜCADELECİSİ...
Mahmut Halil CAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anahtar Kelimeler: , , , , , , , , , , , , , ,

Bookmarks

Etiketler
devam, ediyor, incilerine, öcalan, saldiriya, saldırıya, ustalara

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil