DEVRİMCİ PROLETARYANIN YOLU'NDA Ateş Hırsızı  
İletişim Anahtar Kelimeler Devrimci Siteler Konularım Cevaplarım Radyo Tüzük Radyo Neden Ateşhırsızı Anasayfa

Geri git   DEVRİMCİ PROLETARYANIN YOLU'NDA Ateş Hırsızı > EĞİTİM ,EĞİTİM SORUNLARI,BİLİM,MİZAH PAYLAŞIM ALANI > EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARI

EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARI EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARI,OKS,ÖSS,LGS VS PAYLAŞIM ALANI

Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi YaŞam Mi Yoksa Sahte DÜnyalar Mi?(ÖSS,OKS MAĞDURLARINA)
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler

Görüntüleme
1214
Önceki Konu
önceki Konu

Seçenekler Stil
Alt 06-26-2009, 02:46 PM   #1
Kullanıcı Profili
Mahmut Halil CAN
SİTE EMEKÇİSİ

Mahmut Halil CAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ateshirsizi.Com
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1
Teşekkür Detayları

Tesekkür: 5345
9066 Mesajina 14740 Tesekkür Aldi
Exclamation YaŞam Mi Yoksa Sahte DÜnyalar Mi?(ÖSS,OKS MAĞDURLARINA)

YAŞAM MI YOKSA SAHTE DÜNYALAR MI?

Hep bir eğitim sisteminden söz edilir bu memlekette.Hep bu olmayan şey eleştirilir.Gerçekten varlığı ve yokluğu tartışılıp,onun üzerine alternatifleri konuşulması gerekirken, olmayan bir şeyin tartışılması kadar traji komik bir şey olamaz.Zira bu ülke de hiçbir zaman ,kimi dönemler hariç tutulmak üzere-ki bu dönemler köy enstitüleri dönemi ile öğretmen okulları dönemidir kısmen;o da kapitalizmin ülkede egemenliğini pekiştirmesi ve eğitimli işçilerin yetiştirilmesi taban eylemi açısından zorunlu idi.-gerçek bir eğitim sisteminden söz etmek olanaklı değildir.Kendi başına bir öğretim sisteminden söz edilebilir se de,bunu eğitim işi ile karıştırmamak gerekir.eğitim,bir bütün olarak öğretimi,okulu,matematik,kimya vs yi kapsar ve onu aşar ki,bu aşım hareketi bir bütün olarak kişinin yaşama hazırlanması eylemidir.Kişinin kişilikli,bütün olarak yaşama bir bakışı olan,hemen her konuda kendine yeter düzeyde yaşam bilgisi ile donatılmış,öğretim eylemi ile edinmiş olduğu mesleği yaşam içinde uygulama etik-ahlaki sorumluluklarını taşıyabilecek bir düzeye çıkarılması eyleminin tümüdür eğitim süreci.Zira ,eğitim bir süreçtir ve yaşam sürdüğü sürece bu süreç hiç bitmez.Her gün ,her an eğitim eylemselliği bitmez.
Eğitim süreci aynı zamanda,bir zincirsel halkaların bütünsel olarak birbirini tamamlamasıyla anlamlı olur ve kazanılır.Yani aileden başlayarak bir bütün olarak okul,çevre,düzen,insani –kültürel ilişkiler bütünlüğü vs vs hep bu sürecin halkalarıdırlar.Bu zincirin halkalarından birindeki zayıflık ya da yokluk,bir bütün olarak sürecin parçalanması anlamını taşır.Öğretim ise;okulla birlikte başlayıp kişinin bilimsel bir çerçevede dünyayı anlama-algılama-tanıma-kavrama-tüm tanıma sürecinin bilimin çeşitli dalarlı aracılığıyla anlaşılır kılınması ve de orta-uzun vade de kişinin yapısına-yeteneklerine uygun alanlarda çalışması-üretime katılması bakımından daha alt bir süreçtir.
Belirtmeliyiz ki,her iki olgu birbiri ile bağlantılıdır.İlişkilidir.Birbirini tamamlayan süreçlerdir.Her ikisi de kesinlikle gereklidir.Ama beri yandan eğitim bir yaşamsallık taşırken,öğretim süreci yaşamsal değildir.Olmazsa,insan yok olmaz.Bu öğretimi küçümsediğimiz anlamına gelmemelidir.
Bu bağlamda , mevcut durumda bilimsel bir öğretim sürecinden söz edilemeyeceği gün gibi açıktır ülkemizde.Mesela,bilim,akıl yerine dinin , mezhebin vs nin konulması ve bunların doğru kabul edilip uygulanması bile bu öğretim sürecinin bilimsel,akli olmadığının göstergeleridir.Ya da alevi öğrencilerin kendi mezheplerini öğrenmelerini bir yana bırakınız,Sünni mezhebi öğrenmeye zorlanmaları bile bu bakımdan sakatlanmış bir yapının olduğuna işaret etmektedir.Bu örnekler çoğaltılabilir.Zira,bu öğretim sürecine bile damgasını vuran olgu,egemen sınıfların günlük-orta ve uzun vadeli çıkarlarıdır.Zira,olmayan sistemle bile hemen hemen her yıl oynanıp değiştirilmektedir.Müfredat değişimi,kitaplara yapılan eklentiler,proğram değişimi,sınav sistemleri değişimi gibi….
Bir öğretim sisteminden söz edilemeyeceğini ifade ettikten sonra,eğitimden zaten söz edilemeyeceğini sanırız söylemeye bile gerek yok.Zira,bu önemli sac ayağı olan öğretimde bir sistem ve düzen,gelecek,akli,bilimsel bir bakış olmadığından siz çocuğunuza verdiğinizle yetinmek zorundasınız.Onu ne kadar yaşama hazırlıyor,ne kadar kimlik ve kişilik sahibi olup yetenekleri ölçüsünde destekliyor iseniz vs o kadar başarılı olacaktır.Kaldı ki,bu olmayan öğretim sistemi mevcut durum ve koşullarda tamamen eşitsiz koşullarda,olumsuz ve yok edici bir biçimde çocukluktan başlayıp üniversite kapılarında gençleri yok etmektedir,yarış atı misali yarıştırmaktadır.Ciddi bir sektör haline getirdikleri dershaneler,özel öğretim,özel dersler vs ile hem ekonomik hem sosyal-kültürel olarak çocuklar ve gençlerimizin gerçekten yaşamlarını çalmaktadırlar.
ÖKS,ÖSS vs ile çocuklarımızın yaşamları çalınmaktadır.Her yıl bu sınav sistemleri ile oynadıkları ve değiştirdikleri gibi yoksul emekçi çocukları ile burjuva çocukları vs aynı yarışta sürülmekteler piyasaya.Umutlar sadece buralarda imiş gibi psikolojik olarak ta yönlendirilen yığınlar,çaresizce bu yarışta çocuklarıyla birlikte heba olmaktalar.Zira,bu yarışta her bakımdan eşitsizlik olduğu gibi sanki gerçekten eğitim-öğretim bağlamında tek seçenekmiş gibi sunularak,umutlar bu noktalar kilitlenerek yaşam içinde hayallerini yaşayamayan,tüm anlamlarını buna yöneltmiş olan kesimler de ciddi psikiyatrik bozukluklara ve hatta bunların sonucu yaşamına son vermelere bile rastlanmaktadır.
Halbuki başından eşitsizce başlanan yarışta,yaşamın tek amacı buymuş gibi algılatılan ve algılanan süreç sadece yaşamın küçük bir kısmına işaret etmektedir.Yani fakülteler kazanılınca okunabilecek mi?Okunsa da bu “altın bilezik” gerçekten iş ve aş olarak geri dönebilecek mi?Ya da döndüğünü varsayalım,bu “bilezik” kişiyi gerçekten adam,insan yapabilecek mi?Zira yukarda da ifade ettiğimiz üzere ,öğretimin karikatürü olsa bile her yerde,eğitimin zerresi yok .Yani kişilikli,kimlikli,yaşamın her şeyine hazır,yaşamı her bakımdan yönlendirebilen insanlar yetiştirmiyor sistem ya da sistemsizlik.Ya da kurulu düzen olan kapitalizm.
Bu anlamda,ÖSS,OKS sistemin ya da sistemsizliğin en önemli sonuçları olarak,tüm yaşamını etkilemektedir çocuklar ve gençlerimizin ve onların ebeveynleri olarak herkesi.Geleceğin kilitlendiği nokta aslında burası değil.Milyonlarca bilezikli işsiz ordusu için yeni bilezikliler orta yere salmak gibi bir şey.Sağlıklı beden ve beyinleri yok ederek.Emek ve çabaların,birkaç saatlik sınavlara kilitlenmesi,başarı ya da başarısızlığı tayin edemez.Çocuğunuzun zeki,kişilikli,bilgili vs olup olmadığını birkaç saatlik süreç belirleyemez.Bu sistemin biz emekçilere dayattığı kesinlikle kabul edilemez bir süreçtir.
Bir bütün olarak var olan sınav sistemlerine,olmayan eğitim sistemine(ya da sistemsizliğine),OKS,ÖSS vs ye karşı çıkıp mücadele etmeden mevcudun değişeceği yoktur.Aksi durumda aldatılmaya,yarış atlarını kendi ocağımızda kendi ellerimizle eğitmeye,sisteme ve onun dayatmalarına boyun eğip ehli evcilleri olup;çocuklarımızla birlikte mevcut sistemde yok olmaya devam edeceğiz.Çağın yalnız,kişiliksiz ama var olan,potansiyel psikiyatri hastaları,ilerde Alzheimer hastası olmaya aday yerdeyiz demektir bu.
Sorunun özünü doğru kavramak ve doğru yönden yaklaşmak gerçekten yaşamsaldır.Geleceğin kurucularını bu dar çerçeveler içine sığdırmak doğru değildir.Ebeveynlerin bu sorunun kaynağının neresi olduğunu bilince çıkarması önemlidir.Sorunun kaynağı emperyalist kapitalizm ve onların faşist devletidir.Düzen ,her akımdan emekçi ve yoksul proleter çocuklarına her kapıyı bir bir kapamaktadır.Ezilen milyonlara sunduğu yaşam budur.Sürekli bir gerilim,sürekli bir devinim,sürekli bir eziklik,sürekli ve bitmeyen bir koşturmaca,kendinden uzak bir yabancılaşmış bir yaşam..
Bu noktada sakın ola ki,emek,çaba ve çalışma ve üniversitelere girip okumayı küçümsediğimiz akla gelmesin.Asla.Bizim dediğimiz sürecin ne olduğu noktasında fikre sahip olup,soruna nasıl yaklaşılması gerektiğidir.Yani,adam olmak ya da insan olmak için fakülteler okumak gerekmediğidir.Yaşamda önemli olanın,kişilik,ahlak,duruş,insani davranış vs olduğudur.İnsanı insanlaştıran fakülte okumak değil,yaşamı okumaktır esasta.Doğru dürüst kitap okumayanlar,fakülte okusalar ne olur ki?Bu at yarışı içinde heba edilen yaşamların hesabını sorup,gerçekten adil,eğitimi esas alan,insanı insan olduğu için değerli sayan bir düzen için mücadele içinde olmak ve gerçekten bugünü olmasa da yarını kazanmak varken neden mevcuda boyun eğdirilmesine göz yumalım?Ya da gözümüzün önünde yıkılan ve yiten insanlara gerçek kurtuluşu gösterip geleceği kurmak varken,neden bu düzenin kişiliksiz,kimliksiz,yabancı insanlarından olalım?
Çocuklarının geleceğini düşünenler,gerçekten onları sevenler bunları dikkate almalıdırlar.OKS ve ÖSS dışında yaşamın kendisi olabilir?Yaşamın anlamı gerçekte nedir?Yaşamdan beklentiler gerçekte nedir?Sahte giydirilmiş yaşamlar mı yoksa gerçekten farkındalıklı bir yaşam mı?Deli gömleklerini giymiş yığınların bir parçası olmak mı?Yoksa adım adım özgürleşmiş ve gerçek kurtuluşun adresini yakalamış anlamlı adımlar mı?KURTULUŞ DEVRİMDEDİR.KURTULUŞ SOSYALİZMDEDİR.GERÇEKTEN TEK İNSANİ VE ÖZGÜR DÜZENDE BU GAYRİ İNSANİ UYGULAMALAR OLMAYACAKİNSANLAR DİLEDİKLERİ,İSTEDİKLERİ GİBİ YAŞAYACAK,OKUYACAKVE YAŞAMLARINI BELİRLEYECEKLERDİR.

Mahmut Halil Can (Sendiren)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
KENDİ ATEŞLERİNDE YANAMAYANLAR, BAŞKALARININ ATEŞLERİNDE YANAMAZLAR.KENDİNİ ATEŞLERDE SINAMAYANLAR, BAŞKALARINA SINAMADA ÖRNEK OLAMAZLAR. DEVRİMCİLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR. KENDİSİNDEN BAŞKASININ OLAMAYANLAR, ASLA VE KESİNLİKLE DEVRİMCİ OLAMAZLAR.

SENDİREN.ATEŞTE DEVRİM MÜCADELECİSİ...
Mahmut Halil CAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anahtar Kelimeler: , , , , , , , , , ,

Bookmarks

Etiketler
ateş hırsızı, devrim, dÜnyalar, dünyalar mı, lenko, maĞdurlarina, mağdurlarına, mahmut halil can, miÖss, oks, Öss, sahte, sendiren, yaşam, yaşam mı, yoksa

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil